2012. február 7., kedd

Napjaink

Rég írtam...
Azóta történtek dolgok. Mandulának megvolt az első teljesen szabad sétája, szánhúzása Arcussal közösen, új felszerelésben. Persze csak Öcsit húzták ketten, aki nem sokkal nehezebb Arcusnál :)
Ma találkozott másodszor a szomszéd Akita kölyökkel, Öro-val. 5 hónap körüli, sárga kanocska. A gazdik nem igazán kutyások vagy nem tudom, hogy mi a helyzet nálunk, de ha a kutya ráugrott Mandulára, egyből rántották le. Mertem közölni, hogy csak játékosan rangsorvitáznak, azaz dominálják egymást. Viszont Mandul nem morgott, ugatott, mint Arcinál csinálja!
Arcit tereli... ha fekszik, akkor is körülötte rohangál, próbálja felém hajtani, néha lassan magamhoz is hívom Arcit, akkor lapul egy aprót, majd újra ugat és pattog. Tegnap például Arcit nagyon szépe megterelte. Tőlem indult, Arcus 15 méterre állt, odafutott, a közelében lapult és lassan mozgott, megállt, majd megkerült és ugatva próbálta felém hozni.
Arcus neveli... ha már elege van, akkor tényleg beledöngöli a földbe :D
Pénteken a Perfect Sense kennelben voltunk Mandult szocializálni. Aranyom kapott egy pacsit a cicától, mert terelni próbálta :D
Amúgy tanul... Arci szégyenli magát, és ő is emelgeti a lábait magasra :)

Gondolkodtam, hogy Arcival hivatalosban induljunk már májusban DD versenyen. Minden attól függ, hogy a kűr betanulása után versenyhelyzetben hogyan reagál. Bár még hobbyznék szívesen, és ő is, ahogy észrevettem :)

Egy ideig kiskutyázni sem fogok, az már tuti! Ha mégis elkezdek hisztizni, verjetek agyon! :D 5-7 évet várni szeretnék border esetében, kínai kopasznál 4-5 év múlva vállalnék már új kutyát. Persze ezt még csak most érzem így, az akkori helyzetemtől is függenek a dolgok. Arci is már 8-10 éves lesz addigra, a totyogós, happyn sportolós idejét fogja élni, Mandulka is asszonyka lesz már. Nála mondjuk az egészségétől is függ, mert ki tudja, hogy milyen a csípője, stb... mert ugye azt sem tudni, hogy kik a szülei... Szóval lehet, hogy nyáron megyek vele csípőszűrésre, hogy sportra megfelelő-e.

1 megjegyzés:

  1. Hát tényleg egyre gyanúsabb, hogy a Mandula és a Bodza ugyanaz a kutya csak két testben:)
    Vagy ezek ilyen női szokások kutyáéknál:)

    VálaszTörlés