2012. november 30., péntek

DD ON

Újra elkezdtünk gyakorolni több hetes hanyagolás után. Kb. október vége óta igazából csak séták és közben az alapengedelmesség megy, na meg a kertbeni nem kergetünk kacsát, nem esszük meg a cicát játék címszóval, nem kaparjuk ki a cicakakit, nem rágcsáljuk meg ezt és azt. Volt olyan nap, amikor csak a kertben voltunk... ciki... az eddigi 3 év alatt még sosem volt olyan, hogy ne mentünk volna sétálni. Most meg iszonytatóan lusta lettem. Néha felpofoznám magam, hogy hülye, vállaltad őket, foglalkozz is velük minőségileg!
Szóval gyakoroltunk. Mandula tud kérésre ugatni, még mindig cuki és pörög, mint állat. Arcus nagyon akar dolgozni, mosolyog, csóvál, pontos, néha kicsit lassú, de ez nem baj, az a lényeg, hogy jó kedvvel csinálja.
December 15-én valószínűleg jön velem, úgy is rövidített órák lesznek... max tesin megint kimegyünk, meglátogatjuk az istállót, vagy valamit kezdünk. Aztán még a szünet előtti utolsó napot akarom lebeszélni, akkor egy másik osztálytársam is behozná a westijét, szóval még társasága is lenne.
Kezd kijönni rajta a kor, meg az átlagkutya viselkedés... pórázon minden kanos kutyára rávicsorog, néha még oda is kap. Csak azt nem értem, hogy a gazdik látják, hogy épp bepróbálkozik Arcusnál a kutyájuk, vigyorognak, jajj, de cuki. Aztán mikor közlöm velük, hogy nem kéne, mert ivartalan kan és nem szereti, addigra már Arcus is rászól a betolakodóra... és persze, hogy ő a rossz. De mit tudok ezzel kezdeni... én semmit, csak annyit, hogy szólok a gazdiknak, ne tessék már ráuszítani a nagyonkanos kutyájukat a kicsit ferde ebemre.
Na, de más vizek... Tavasszal kezdődik a dog dancing szezon újra, mint kiderült. Április végén Pestújhelyen lesz, aztán májusban az Alfa, mint megtudtam. Emellett pedig biztos lesz még egy-két verseny, sőt, mi is tervezünk egyet rendezni. Bár csak őszre és zárt helyszíneset, de remélhetőleg lesz nevező is bőven és még külföldi versenyekkel sem fog ütközni :)

Majd jövök képekkel, meg még bloggal... csak mostanában tényleg nincs semmi... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése