2012. március 11., vasárnap

Még mindig kiakadva...

Arcussal gyakorlunk nagyban a kűrre, bár kishercegemre rájött mostanában az, hogy nem fogadja el a jutalomfalatot. Se a sajtot, amit amúgy imád, se a felvágottat, se a kedvenc száraz jutalomfalatját. Semmit. Vagy elveszi és kiköpi, esetleg csak megszagolja, vagy miután megcsinálta a feladatot, egyből elmegy szaglászni... :/ A vacsoráját sem igazán akarja megenni úgy, mint eddig. Szóval ma csak fél marék tápot kap... Meg evett ma elég jutalomfalatot. Ezt persze megeszi, narancsos-csirkés táp :D

Még mindig ki vagyok akadva... Ott egy világklasszis kennelből származó, ISDS regisztrációval is rendelkező, eredményes kan, de neeeem, mert drágább, mint venni szaporítótól egy "ki tudja, hogy mi a baja" kant...

Na mindegy, lehet, hogy csak én vagyok ennyire törzskönyvmániás, meg minél jobb kutya kereső... Következő pár évre már vannak terveim mind két kutyával, a sokárakövetkező kölyökre is vannak már terveim. Idén kész lesz az új helyük, rendes kifutóval, a héten valószínű, hogy a kutyafuttató ügyét is felvetjük a hivatalban. Már múltkor beszóltak pár kutyásnak, hogy póráz nélkül ne sétáltassa az ebét... Kérdem én, akkor hol rohangászhat szabadon a kutya? A töltésen, ártérben, szántón lelövik, erdőben is, pár kisebb füves terület van, de autóút mellett, meg van a sínek melletti terület, de ott meg a vonat jár...

2 megjegyzés:

  1. Nem is kérdezem, mert gondolom, hogy úgy adod a kaját, hogy ha kb. 5 percig nem eszi meg, akkor elveszed. Nálunk a Bodza játszotta, de szerencsére leszokott róla.

    A kutya futtató nekem is érzékeny pontom...és nem arra gondolok, amire itthon kutyafuttatóként szokás gondolni, 100nm körbe kerítve 1m-es kerítéssel (egyik kutyának sem kihívás...).
    Minimum 2000nm, 180-as kerítéssel. Ott nyugodtan elengedném az ebeket. Tökéletes esetben alapból felszerelve különböző akadályokkal, terepelemekkel, és egy tóval. Tudom álmodom, de egy ilyenbe még akár pénzt is áldoznék, meg időt a kerítésláb ásására.:)

    VálaszTörlés
  2. Ilyen problémánk nem is igazán volt eddig, hogy nem akarta megenni, mindig belefejelt, mire visszanéztem, már üres volt a tál. Most, hogy benőtt a feje lágya és megkomolyodott, le is lassult... Bár ma befalta egyből :D Kis noszogatásra meg a kedvemért is bevágja.
    Oooo, a kutyafuttató *__* Amiket a Kutyasuttogóban látok, a kutyaparkok... igazi nagy terület, padokkal a gazdiknak, fákkal, vályúkkal... amúgy egy ilyen helybe én is ölnék pénzt és időt :)

    VálaszTörlés